München: Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată la o conferință internațională dedicată femeilor din calendare

Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată în München la o conferință internațională dedicată femeilor din calendare. 

‹Kirchenjahr weiblich› sau ‹Anul bisericesc feminin› s-a intitulat conferința organizată de Facultatea de Teologie Evanghelică a Universității Ludwig-Maximilian (LMU).

„Scopul conferinței a fost acela de a evidenția unele chipuri feminine reprezentative din calendarul bisericesc, dar și acela de a reînnoi înțelegerea imaginii și rolului femeii în practica mai veche și cea recentă a Bisericii”, a spus reprezentantul Bisericii noastre la eveniment, Arhid. Dr. Vlăduț-Iulian Roșu.

În mod firesc, Fecioara Maria a avut un loc central în cadrul conferinței.

„Cel mai evidențiat chip feminin a fost Maica Domnului, care a servit ca model tuturor femeilor creștine începând cu femeile mironosițe și până la femeia creștină de astăzi”, a relatat părintele Arhidiacon Dr. Vlăduț-Iulian Roșu, în prezent doctorand al Facultății de Teologie Romano-Catolică din Viena.

Arhid. Vlăduț Roșu a vorbit la München despre sărbătorile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. „Istoria sărbătorilor închinate Maicii Domnului din calendarul ortodox bizantin” a fost titlul referatului susținut.

Conferința s-a ținut într-un lăcaș de cult evanghelic luteran închinat Sfântului Marcu în zilele de 16 și 17 septembrie 2021.

Sursă foto: Arhid. Vlăduț Roșu

Imagine reprezentativă: Mozaic din Biserica San Vitale – Ravenna – în centru, este reprezentată Sfânta Împărăteasă Teodora ©Petar Milošević / Wikipedia

Comentarii Facebook


Știri recente