Mulţumim celor care săptămâna trecută au înţeles că este bine să mărturisească valorile familiei – Mitropolitul Teofan

În omilia Sa prilejuită de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a mulțumit „celor care săptămâna trecută au înţeles că este bine să mărturisească valorile familiei”.

Celor care nu au fost la vot, le cerem iertare, noi oamenii bisericii. Poate viaţa noastră, cuvântul nostru nu au fost atât de convingătoare, glasul nostru nu a fost atât de puternic şi au ascultat alte voci, care i-au dus pe alte tărâmuri”, a continuat ierarhul.

Înaltpreasfinția Sa a spus că de acum „vom duce şi unii şi alţii crucea cea grea a consecinţelor care decurg din nevalidarea referendumului închinat căsătoriei şi familiei”.

Vom duce împreună această cruce nădăjduind că Dumnezeu ne va ajuta în cele din urmă s-o purtăm în pofida greutăţii ei.

„Este bine să recunoaştem şi să mărturisim că, deşi am avut o atitudine diferită unii faţă de alţii vizavi de referendum, aproape toţi românii, şi cei care au fost la vot şi cei care n-au fost, ştiu că doar un bărbat şi o femeie se pot căsători”, a precizat Mitropolitul Teofan.

La final ierarhul a îndemnat credincioșii să-L roage pe Dumnezeu să îi apere, să îi păzească și să îi ocrotească cu mila Sa cea bogată”.

Prezenţa la vot la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie a fost de 21,10%, iar din totalul de voturi exprimate, 91,56% au fost „Da”, 6,47% au fost „Nu”, iar restul au fost nule, a anunţat luni preşedintele Biroului Electoral Central, Marius Ionel Ionescu, după centralizarea proceselor verbale din toate secţiile de votare.

Referendumul este valid dacă prezenţa la vot este de 30 la sută, iar 25 la sută sunt voturi valabile.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente