Multiple activități la Centrul de Zi pentru Copii „Patriarh Miron Cristea” din Făget

În această perioadă, la Centrul de Zi pentru Copii Patriarh Miron Cristea din Făget, au avut loc o serie de activități, puse sub genericul Ne cinstim mămicile!, informează site-ul oficial al Mitropoliei Banatului.

Acţiunile au debutat în urmă cu câteva săptămâni, atunci când beneficiarii, sub îndrumarea personalului, au realizat un atelier de confecționare a mărțișoarelor și a felicitărilor pentru mămici și nu numai. Copiii și-au putut pune în valoare creativitatea, dexteritatea, precum și abilitățile practice în crearea celor mai frumoase daruri pentru persoanele ce le-au dat viață.

„A devenit deja o tradiție pentru beneficiarii centrului nostru ca, la începutul lunii martie, să marcăm, într-o formă aparte, venirea primăverii și reînvierea naturii. De asemenea, încercăm, prin diverse metode, să scoatem în evidență importanța cinstirii mamei, importanță ce reiese chiar din poruca a V-a a Decalogului ,,Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta”! Ne dorim ca și pe viitor să putem realiza astfel de activități, care să constituie pilde vii în memoria beneficiarilor noștri și momente de bucurie pentru semenii comunității”, a menționat părintele Emanuel Gafița, coordonatorul centrului.

Tot în această perioadă a avut loc și o serbare închinată femeii creștine la Biserica Înălțarea Domnului din Făget, moment artistic în care copiii au încântat auzul credincioșilor prin melosul lor, intonând câteva pricesne închinate Maicii Domnului și recitând poezii specifice perioadei în care ne aflăm.

Comentarii Facebook


Știri recente