MPV 2018 | Știm că sunteți preocupați de viitorul familiei, al Bisericii și al neamului – mesaj video al IPS Teofan

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și-a exprimat aprecierea și susținerea față de Marșul pentru viață 2018 într-un mesaj video intitulat „Marșul pentru Viață – o mărturisire a valorilor familiei așa cum a lăsat-o Dumnezeu să fie”.

„Sunteți așteptați la procesiune în ajun de mare praznic pentru că știm că vă doare, pentru că știm că vă pasă, pentru că știm că sunteți preocupați de viitorul familiei, al Bisericii și al neamului”, a spus IPS Teofan.

În Iași, MPV 2018 este organizat de Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor și se va desfășura sâmbătă, 24 martie, începând cu ora 13:00 pe următorul traseu: Piaţa Unirii – Colegiul Național – Bulevardul Independenţei – Strada I.C. Brătianu – Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt – Piaţa Unirii.

În mesajul publicat de Doxologia, Mitropolitul Teofan numește acțiunile MPV 2018 „procesiuni dedicate vieții” și „o mărturisire a valorilor familiei așa cum a lăsat-o Dumnezeu să fie: tatăl, mama și pruncii lor”.

„Procesiunea va fi pe de o parte rugăciune adresată lui Dumnezeu să ocrotească ceea ce avem mai scump pe pământ, și anume familia și viața atât de legată de taina familiei, iar pe de altă parte o chemare adresată mai marilor zilei să asculte glasul poporului atașat în profunzimea sa valorilor familiei”.

Finalul acestei săptămâni la Iași va fi unul foarte încărcat cu evenimente duhovnicești. Pe lângă Marșul pentru viață și praznicul Bunei Vestiri, ieșenii vor avea ocazia să participe la Proclamarea solemnă a canonizării Sfinților Iosif cel Milostiv și Gheorghe Pelerinul, eveniment la care va fi prezent și Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Citește și: O țară pentru viață: Programul MPV 2018 la București, Chișinău și în orașele din România (HARTĂ)

Foto & video credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente