Moșteniri la granița Dunării | Episcopia Severinului și Strehaiei sprijină dezvoltarea turismului în regiunea transfrontalieră Mehedinți-Borski

Episcopia Severinului și Strehaiei este partener într-un program de cooperare între România și Serbia ce are ca obiectiv principal creșterea atractivității pentru turismul cultural și de agrement în regiunea transfrontalieră Mehedinți-Borski.

Proiectul Moșteniri la granița Dunării (Inheritances at the Danube Cross-border) este implementat prin Programul INTERREG-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, finanțat de Uniunea Europeană prin Instrumentul de Asistenţă pentru Preaderare (IPA II) şi cofinanţat de statele partenere în program, notează site-ul oficial al Eparhiei Severinului și Strehaiei.

Programul lansat de Primăria comunei mehedințene Broșteni se derulează în parteneriat cu Primăria Kladovo (Districtul Borski, Serbia), Episcopia Severinului şi Strehaiei și Asociația Fiii Lupșei  din județul Mehedinți.

Prima conferință de presă organizată în cadrul proiectului a avut loc în data de 3 octombrie 2017, la Primaria Kladovo. În România, prezentarea proiectului a avut loc în data de 5 octombrie în Căminul Cultural din Lupșa de Jos, Comuna Broșteni.

La conferință au participat reprezentanți ai celor patru parteneri în proiect:

  • delegația primăriei din Kladovo, Serbia condusă de Stingic Iovan, managerul primăriei;
  • reprezentanții primăriei Broșteni, alături de primarul Alexandru Borugă;
  • Ion Curelea, reprezentantul Asociației Fiii Lupșei;
  • Mihai Corcodel, reprezentantul Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Conferința de presă a început în jurul orei 11:00. Proiectul a fost prezentat de Dl. Primar Alexandru Borugă. În continuare au luat cuvântul fiecare reprezentant al celor patru parteneri.

La finalul conferinței de presă, membrii ansamblului folcloric Dorulețul din Lupșa de Jos au oferit celor prezenți un moment artistic constând în piese folclorice și dansuri populare din mai multe zone ale țării.

Foto credit: Episcopia Severinului și Strehaiei

Comentarii Facebook


Știri recente