Moștenirea isihastă în teologia ortodoxă contemporană va fi discutată la Școala de vară a doctoranzilor teologi

A zecea ediție a Școlii Internaționale de Vară a Doctoranzilor Teologi (SIVDT) de la Alba Iulia se desfășoară în perioada 10-12 iulie sub genericul: „Războiul (ne)văzut și pacea eshatologică. Sfinții Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie Velicikovski: moștenirea isihastă în teologia ortodoxă contemporană”.

Ediția de anul acesta se va desfășura la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Sighișoara.

Lucrările vor fi prezentate în cadrul mai multor sesiuni tematice, în care invitații vor fi distribuiți potrivit preocupărilor și ariilor de cercetare științifică, anunță Arhiepiscopia Alba Iuliei. Organizatorii Școlii de Iarnă a Doctoranzilor Teologi din acest an universitar sunt: Pr. Mihai Himcinschi, Decanul Facultății de Teologie din Alba Iulia, Pr. Jan Nicolae, Directorul Școlii Doctorale de Teologie, Dr. Alexandru Agignoaei, Constantin Ciorea, Mihaela Jurcan și Cosmin Leah.

La fel ca în edițiile precedente, Școala Internațională a Doctoranzilor Teologi va reuni nume importante din țară și din străinătate, atât din cadrul cercetării teologice, cât și din domeniul altor discipline socio-umane.

Invitatul special al acestei ediții va fi Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

De asemenea, la eveniment vor participa: Conf. Stavros Giagkazoglou, de la Universitatea din Atena, Prof. Gabriel Ingeborg, de la Universitatea din Viena, Pr. Agapie Corbu, de la Schitul „Bunavestire”, Almaș, Pr. Silviu Bunta, de la Universitatea din Dayton, Ohio, SUA, Prof. Marian Stoyadinov, de la Universitatea din Veliko Târnovo, Pr. Cezar Marksteiner-Ungureanu, Pr. Constantin Necula, de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, și Dr. Dragoș Ursu, de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente