Moaștele Sfintei Chiriachi au fost aduse în pelerinaj la Bacău

Credincioșii din Bacău au cinstit duminică moaștele Sf. Mc. Chiriachi aduse în pelerinaj de la Catedrala Episcopală din Huși la biserica „Sf. Apostoli” din Parcul Cancicov- Bacău.

Aducerea sfintelor moaște la Bacău a fost prilejuită de apropierea hramului bisericii „Sf. Apostoli”, informează site-ul oficial al eparhiei.

De asemenea, a fost adusă în pelerinaj, de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman, o raclă cu un fragment din lemnul Sfintei Cruci, cu moaștele Sf. Parascheva, dar și a altor sfinți.

Cele două racle au fost întâmpinate de preoți și credincioși din județul Bacău.

La eveniment a fost prezent și delegatul Arhiepiscopului Ioachim al Romanului și Bacăului, părintele Arhimandrit Pimen Costea.

După citirea acatistului Parascheva și a Sfintei Chiriachi, pr. Pimen a susținut o omilie în care a vorbit despre modelul de viață și trăire creștină al sfinților și despre pacea sufletească dobândite în urma rugăciunii stăruitoare.

Moaștele Sfintei Chiriachi (mâna dreaptă) se află în Catedrala Episcopală din Huşi din anul 1787, într-un baldachin special amenajat, din timpul Episcopului Iacov Stamati, sfânta bucurându-se de un cult deosebit în Grecia şi în special în capitala acestei ţări, Atena.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente