Moșii de toamnă la Catedrala mitropolitană din Timişoara

Sâmbătă dimineață, 07 noiembrie 2015, de la ora 09:30 la catedrala mitropolitană din Timișoara a fost oficiat slujba parastasului pentru pomenirea celor adormiţi şi a tinerilor care au pierit de moarte năprasnică la Bucureşti, vineri, 30 octombrie a.c.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, un ales sobor de preoți și diaconi de la catedrala mitropolitană în frunte pr Zaharia Pereș, consilier eparhial au oficiat slujba Parastasului pentru toți cei adormiți întru Domnul, moment cunoscut în Biserica Ortodoxă ca ziua moșilor de toamnă.

În conformitate cu misiunea încredinţată de Întemeietorul ei, Iisus Hristos Mântuitorul, Biserica este prezentă şi asistă, cu harul şi cu binecuvântarea sa, pe om, în toate împrejurările mai importante ale vieţii lui, de la leagăn până la mormânt. Astfel, Biserica nu-i uită pe cei plecaţi la viaţa cerească, ci îi pomeneşte în cadrul cultului divin public, rugându-se şi mijlocind pentru iertarea păcatelor, pentru odihna şi fericirea sufletelor lor în lumea cealaltă.

Toate bisericile din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei i-au pomenit, astăzi, 07 noiembrie, și pe cei care, în urmă cu 9 zile au pierit în flăcările clubului Colectiv de la București.

De asemenea, slujbe pentru cei adormiți au fost oficiate în toate biseicile parohiale și mănăstirești, unde preoții au pomenit pe aceşti tineri ai neamului nostru, ca Domnul Dumnezeu să-i învrednicească de părtăşia cu cele nouă cete îngereşti şi cu cele nouă cete ale sfinţilor.

Comentarii Facebook


Știri recente