Monument dedicat eroilor neamului sfinţit în parohia Racoviţa. IPS Irineu: Este un prinos de recunoştinţă pentru memoria eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă

Racovita 3

Mitropolitul Olteniei a sfinţit sâmbăta aceasta, în parohia Racoviţa, un edificiu închinat eroilor neamului. Monumentul pe care l-aţi ridicat este o jertfă şi un prinos de recunoştinţă pentru memoria eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, a precizat IPS Irineu în cuvântul adresat credincioşilor la finalul slujbei.

Am venit cu multă dragoste în parohia dumneavoastră pentru a ne bucura împreună de Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie şi pentru a ne ridica mintea şi sufletul în rugăciuni de pomenire a sufletelor eroilor martiri căzuţi pe câmpurile de luptă, a precizat ierarhul în omilia din 30 septembrie.

Înaltpreasfinţia Sa a explicat că edificiul închinat erolilor neamului este o cinste, dar şi o obligaţie pe care o avem de a păstra memoria înaintaşilor.

Ne dorim ca amintirea şi pomenirea lor să găsească ecou şi în inimile generaţiilor tinere, sporind astfel credinţa în Dumnezeu şi iubirea faţă de ţara părinţilor noştri, faţă de glia stămoşească pe care am primit-o moştenire. Aşadar, ne rugăm Bunului Dumnezeu să odihnească sufletele eroilor în ceata sfinţilor Săi, iar pe noi să ne întărească în credinţă şi în legătura strânsă cu strămoşii noştri. Veşnică pomenire şi cinste celor care au înălţat acest monument întru pomenirea lor!

Pentru implicarea în ridicarea monumentului, preotul paroh Constantin Adrian Niţescu a primit rangul bisericesc de sachelar, iar alte persoane au primit Gramate chiriarhale de mulţumire din partea Mitropoliei Olteniei, informează Pr. Gheorghe Cioiu de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Sfinţirea monumentului a fost precedată de Sfânta Liturghie oficiată de Mitropolitul Olteniei în biserica parohială închinată Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil. Slujirea arhierească a fost săvârşită după şase ani de la sfinţirea acestui sfânt locaş.

Comentarii Facebook


Știri recente