Monografie-album a Protoieriei Câmpina

Toți știm că moștenirea culturală și artistică a Bisericii Ortodoxe Române este uriașă. Puțini ne dăm seama, însă, de adevăratul ei chip, de adevărata ei amploare. Asta se întâmplă pentru că ne este imposibil să vedem toate operele realizate de înaintași, pentru că nu putem citi toate cărțile, pentru că e greu să avem o imagine de ansamblu.

Monografiile sunt instrumentul de care ne putem folosi pentru a ne contura o imagine cât mai autentică despre ceea ce Biserica a realizat în trecut. O astfel de monografie este și cea a Protoieriei Câmpina din Arhiepiscopia Bucureștilor, apărută la Editura „Basilica” a Patriarhiei Române. Acest protopopiat are în jurisdicție una dintre cele mai frumoase zone ale Arhiepiscopiei, adică o mare parte din parohiile de pe Valea Prahovei.

Fiind totodată și un album, monografia ajută foarte mult la crearea unei imagini cât mai complete a zonei, configurate spiritual prin prezența lăcașurilor de închinare.

Lucrarea poate fi consultată la bibliotecile școlilor de Teologie din Arhiepiscopia Bucureștilor dar poate fi și achiziționată de la magazinele de carte bisericească și, mai ales, de la bisericile Protoieriei Câmpina.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…