Monede din argint dedicate Patriarhilor Bisericii Ortodoxe Române

Pentru a marca anul omagial al Crezului ortodox și al Autocefaliei Bisericii noastre, Banca Națională a României a pus astăzi în circulație, în scop numismatic, un set de cinci monede din argint, dedicate patriarhilor Bisericii Ortodoxe Române, Miron Cristea, Nicodim Munteanu, Justinian Marina, Iustin Moisescu și Teoctist Arăpașu, informează TRINITAS TV.

„Monedele au o greutate de 31 de grame fiecare și un diametru de 37 de mm. Ele se află într-o casetă. Tirajul este de 1 000 de bucăți din fiecare monedă. O casetă are 5 monede, iar în total sunt 5 000 de piese. Prețul este de 950 Lei fără TVA cu acea casetă de prezentare. Valoarea nominală a unei monede este de 10 Lei”, a spus domnul Mugur Șteț, Purtător de cuvânt – Banca Națională a României.

„Monedele din argint din emisiunea numismatică „Patriarhi ai Bisericii Ortodoxe Române” au putere circulatorie pe teritoriul României: „Pe aversul monedei este desenat Palatul Patriarhal cu inscripția ‘Palatul Patriarhal’ și ‘România’ și valoarea nominală de 10 Lei. Pe reversul fiecărei monede este portretul fiecăruia dintre cei 5 patriarhi”, a mai spus domnul Mugur Șteț.

Monedele din argint sunt însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limba română, engleză și franceză. Broșurile includ și certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.

Punerea în circulație a monedelor, în scop numismatic, se realizează prin sucursalele Băncii Naționale a României din București, Cluj, Iași și Timiș.

Comentarii Facebook


Știri recente