Monahiile de la Schitul Tămand au preparat 1200 de sarmale pentru lucrătorii de la Vama Nădlac II

Sâmbătă noapte, măicuțele au adus 200 de pachete cu mâncare caldă pentru lucrătorii vamali, polițiștii, jandarmii și personalul medical de la punctul de trecere a frontierei.

În timp ce mulți români rămași fără loc de muncă în criza de sănătate din țările vestice se repatriază, punctele de frontieră din vestul țării se aglomerează.

Astfel, la punctele vamale sunt deplasați mai mulți lucrători decât de obicei, inclusiv personal medical care trebuie să decidă cu privire la carantina persoanelor cu risc de a fi purtări ai noului coronavirus.

Pentru lucrătorii de la Vama Nădlac II, maicile de la Schitul Tămand, Protopopiatul Ineu, județul Arad, au pregătit 1.200 de sarmale de post și 200 de pâinici de casă.

Maica Stareță Serafima a declarat pentru TV Arad că au vrut să-i sprijine pe lucrători, dar și să vină „în întâmpinarea fraților noștri care sunt în curs de a veni în țară, să simtă dragostea românilor de aici, că noi îi primim cu drag și îi așteptăm acasă”.

Gheorghe Stoian, prefectul Aradului a mulțumit Poliției de Frontieră, medicilor de la Direcția de Sănătate Publică, polițiștilor de la IJP Arad și lucrătorilor ISU Arad pentru efortul făcut în această perioadă.

Arhiepiscopia Aradului îndeamnă preoții și credincioșii din eparhie „să respecte cu strictețe măsurile de prevenție recomandate de autoritățile Statului și îndrumările Patriarhiei Române”.

Comentarii Facebook


Știri recente