Monahiile de la Mitropolia Banatului ajută personalul medical și vamal la frontiera de la Cenad

Maicile de la Centrul Eparhial și de la Mănăstirea Morisena oferă sprijin autorităților statului. În contextul pandemiei, mii de români care au lucrat în Europa de Vest se întorc în țară. Pentru a face față situației fără precedent, autoritățile statului au deplasat personal medical și vamal suplimentar la punctele de frontieră din Vestul României.  

„Pentru a veni în ajutorul angajaților punctului de frontieră Cenad și întregului personal care-și desfășoară activitatea (polițiști, vameși, cadre medicale), la îndemnul Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, monahiile de la Mitropolia Banatului și de la Mănăstirea Morisena (Cenad) au pregătit și pregătesc pentru reprezentanții instituțiilor Statului ceai cald, cafea, fructe și alimente de strictă necesitate”, transmit reprezentanţii Arhiepiscopiei Timişoarei.

Recent Mitropolitul Ioan a donat două concentratoare de oxigen, aparate foarte utile pentru pacienții cu probleme respiratorii, necesare în contextul răspândirii noului virus.

„Totodată, Centrul Eparhial din Timișoara, coordonat de Părintele Mitropolit Ioan, acordă atenție sporită problemelor generate de răspândirea Covid-19 și, prin sectorul social-filantropic, susține material și moral eforturile autorităților statului de a gestiona cu promptitudine și eficientă situația de criză acută prin care trecem cu toții” a declarat Pr. Marius Mircia, Arhiepiscopia Timişoarei.

Tot în contextul pandemiei, Arhiepiscopia Timişoarei asigură hrană caldă şi produse alimentare pentru familiile aflate în izolare în diferite localităţi din Timiş în contextul epidemiei de Coronavirus.

Foto credit:

Comentarii Facebook


Știri recente