Monahii au donat sânge la cabinetul medical de la Mănăstirea Putna

O acțiune de donare de sânge a avut loc joi, 17 iunie, la Cabinetul medical „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” de la Mănăstirea, Putna deservit de arhidiaconul Sebastian Mircea, medic de familie.

La donare au participat monahi de la Mănăstirea Putna, dar și de la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

©Mănăstirea Putna

Acțiunea s-a desfășurat cu binecuvântarea IPS Calinic, în cadrul parteneriatului încheiat între Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Centrul De Transfuzie Sanguină Suceava, Fundația Umanitară Nord 2001 și Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava.

Întrucât nevoia de sânge s-a mărit ca urmare a incidenței crescute a intervențiilor chirurgicale amânate pe parcursul ultimului an, directoarea Centrului Județean de Transfuzie Sanguină Suceava, medicul primar Maria-Antoaneta Pilat, a mobilizat echipa de recoltare necesară deplasării în teren.

Dr. Daniela Coriciuc, șeful echipei de recoltare, alături de asistentele Gabriela Lucanu, Lăcrămioara-Maria Petrache, Adriana-Liliana Popescu, au realizat timp de cinci ore recoltarea a câte 450 ml de sânge de la fiecare dintre cei 48 de donatori, informează Mănăstirea Putna.

©Mănăstirea Putna

Numărul donatorilor din România nu depăşeşte 2% din populaţie, faţă de media europeană de 10%.

Biserica Ortodoxă Română susține donarea de sânge prin campania „Donează sânge, salvează o viaţă!”. Prin campaniile organizate începând cu anul 2013, Patriarhia Română a devenit instituția cu cea mai mare contribuție adusă la creșterea numărului donatorilor de sânge. Din 2013 până în 2019 au fost donaţi peste 19.000 litri de sânge

Foto credit: Mănăstirea Putna

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sfântul Nicolae prevestește bunătatea lui Moș Crăciun sau iubirea milostivă a lui Dumnezeu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a asistat marți la Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor la Palatul Patriarhiei. În cuvântul rostit…