Monahia în vârstă de 100 de ani de la Orșova a fost înmormântată de PS Nicodim

Monahia Spiridona Stan trecut la Domnul în ziua prăznuirii Sfântului Apostol Andrei, la vârsta de 100 de ani, din care ultimii 29 i-a petrecut la Mănăstirea „Sfânta Ana” din Orșova. Maicile de la Orșova rămân cu amintirea zâmbetului ei deosebit. Spun că era foarte muncitoare și avea o bunătate aparte.

Preasfințitul Părinte Nicodim a oficiat miercuri, 02 decembrie 2020, Sfânta Liturghie la Orșova, apoi slujba de înmormântare a maicii Spiridona, informează Episcopia Severinului și Strehaiei.

Foto credit: Mănăstirea „Sfânta Ana” din Orșova

La finalul înmormântării, Pr. Mihai Zorilă, vicar eparhial, a prezentat viața și activitatea Monahiei Spiridona.

Maica Spiridona s-a născut în data de 3 august 1920, în localitatea Vidra-Câmpeni, județul Alba, din părinți credincioși și cu frică de Dumnezeu, primind numele de botez Salvina.

După absolvirea studiilor în localitatea natală, Salvina Stan și-a îndreptat pașii spre orașul Alba-Iulia, unde a locuit o perioadă îndelungată, ocupându-se cu îngrijirea copiilor și a bătrânilor, fiind o persoană corectă, sinceră și foarte harnică.

În primăvara anului 1991, ascultând chemarea Mântuitorului Hristos, a intrat în obștea de la Mănăstirea „Sfânta Ana”, fiind închinoviată numele de Spiridona.

Foto credit: Mănăstirea „Sfânta Ana” din Orșova


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente