Monahia Artemia Profir condusă pe ultimul drum

Monahia Artemia Profir a fost înmormântată astăzi, 27 august 2016, în cimitirul Mănăstirii prahovene Ghighiu. Aceasta a fost condusă pe ultimul drum de numeroși preoți, monahi şi credincioși.

Slujba înmormântării a fost oficiată, la orele amiezei, de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

În cuvântul său, Preasfinţia Sa a vorbit despre personalitatea  deosebită a monahiei condusă astăzi pe ultimul drum:

Monahia Artemia Profir a făcut parte din obştea Mănăstirii Ghighiu unde a vieţuit în ultimii nouă ani ai vieţii. A făcut studii de drept în tinereţe şi de asemenea a urmat Facultatea de Comerţ Exterior. A fost pentru scurt timp procuror, una dintre puţinele femei procuror, şi a lucrat mulţi ani în Ministerul Turismului. După pensie a ales calea slujirii Bisericii.

În 1995, maica Artemia a plecat ca Voluntar la Ierusalim, pentru a ajuta așezămintele românești din Țara Sfântă:

A fost secretar la Aşezământul Românesc din Ierusalim lucrând cu multă osârdie la numeroasa corespondenţă realizată în acei ani, mai ales în perioada în care a început la Ierihon construcţia aşezământului românesc din cel mai vechi oraş al lumii. A devenit călugăriţa la Ierusalim fiind tunsă în monahism în anul 2005. Purtând povara anilor mulţi care s-au adăugat, doi ani mai târziu, în 2007 s-a întors în ţară şi a vieţuit la Mănăstirea Ghighiu.

Audio: Preluare Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente