Momente de bucurie pentru copiii din Verșești – Protopopiatul Onești

În ziua de 30 iulie, un număr de 19 copii din Parohia Verșești, Protopopiatul Onești, împreună cu preotul paroh Cărare Bogdan Dumitru au vizitat Centrul social-gospodăresc de la Itești, după cum informează site-ul epr.ro.

Acțiunea a constituit un adevărat eveniment pentru tinerii din Verșești în condițiile în care marea lor majoritate nu au ieșit niciodată în afara localității, fiind copii proveniți din familii modeste, fără posibilități materiale și financiare.

„Într-adevăr a fost o singură zi, dar o zi bogată, înălțătoare prin care am ieșit din cadrul bisericii noastre parohiale, dar rămânând în biserica cea dreptmăritoare a lui Hristos. Ne-am înfruptat din tinerețea, inocența și copilăria acestor tineri din parohie, interacționând cu dânșii, jucându-ne cu ei, prin aceasta apropiindu-ne mai mult unii de alții, dar totodată și clădind „treaptă către cer”. Mulțumim Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul pentru înființarea acestui centru, și celor care se ostenesc aici, preoților coordonatori Liviu Dănilă și Codrin Laslău, pentru ospitalitatea și primirea călduroasă de care au dat dovadă”, a declarat preotul Cărare.

De cealaltă parte, copii din Verșești s-au bucurat nu doar de farmecul unei zile la Centrul Social de la Itești, ci și de o plimbare în parcul „Cancicov” din municipiul Bacău și vizitarea bisericii voievodale „Precista”, ctitoria Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt.

„A fost o zi în care ne-am distrat cu persoane cu care nu am fi crezut că ne vom întâlni, cunoscute și necunoscute. Ne-am rugat împreună și ne-am jucat, alături de părintele nostru paroh, devenind, sperăm mai buni și mai încrezători în Dumnezeu și în noi înșine”, a concluzionat Iacob Bianca, elevă în clasa a VIII-a la Școala din Verșești.

Comentarii Facebook


Știri recente