Momente de bucurie duhovnicească pentru românii din Mexico City: Sfânta Liturghie a fost oficiată în limba română

Comunitatea românească din Mexico City, capitala Federației Mexicane, a avut bucuria de a participa în perioada 7-8 decembrie 2019 la Sfânta Liturghie oficiată în limba română de Pr. Daniel Ene, reprezentantul Mitropolitului Nicolae al celor două Americi.

Astfel, la biserica „Sf. Gheorghe”, precum și la catedrala greacă „Sf. Sofia”, românii au participat la slujbele oficiate, având posibilitatea de a se spovedi și de a se ruga împreună cu Pr. Ene pentru odihna compatrioților înmormântați în cimitirul orașului, informează site-ul Mitropoliei.

Totodată au fost oficiate un Te Deum pentru Ziua Națională a României și o slujbă de pomenire  pentru eroii evenimentelor din decembrie 1989.

Vizita Pr. Daniel Ene a cuprins și o întâlnire cu ambasadorul interimar, Ionuț Vâlcu, la sediul Ambasadei României.

Potrivit datelor oferite de ambasadă în Mexic locuiesc peste 800 de cetățeni români, dintre care mai bine de 200 în capitală, iar restul în celelalte 31 de state ale Republicii mexicane.

În țările central-americane precum Republica Nicaragua, Republica El Salvador, Republica Costa Rica, Republica Guatemala şi Republica Honduras, care sunt în grija Ambasadei României în Mexic, există comunități foarte mici, câteva zeci de cetățeni.

Comunitatea românească din Mexico City se află în grija Mitropoliei Antiohiene. Pentru a discuta detalii privind colaborarea dintre Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi și Mitropolia Antiohiană, delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae a avut o întâlnire cu Arhim. Andres Marcos, vicarul eparhiei.

Foto credit: Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi

Comentarii Facebook


Știri recente