Moment festiv pentru membrii centrelor de tineret ale Episcopiei Caransebeșului

La Centrul Eparhial din Caransebeș s-au întâlnit vineri, 04 decembrie 2015, membrii centrelor de tineret din Episcopia Caransebeșului pentru a prezenta bilanțul activităților desfășurate în perioada anului 2015. Evenimentul la care au fost prezenți copii, membrii ai centrelor de tineret, însoțiți de coordonatorii lor, s-a desfășurat în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” în prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

La manifestare au participat de asemenea și părinți a căror copii sunt implicați în activitățile centrelor de tineret, cadre didactice și voluntari care iau parte la educarea tinerei generații. În prima parte a serii au fost prezentate într-un format multimedia, activitățile pe care membrii centrelor de tineret le-au desfășurat în anul 2015. Ca o completare a celor expuse, în cea de-a doua parte, fiecare centru de tineret și-a exprimat printr-un reprezentant dintre copii și un coordonator unele dintre momentele mai speciale întreprinse de-a lungul anului.

Reuniunea din această seară este și una festivă și de bilanț, dar și o reuniune care ne-a conturat deja anumite planuri și proiecte pentru lucrarea de anul viitor cu tinerii, fiind anul educației tinerilor creștin ortodocși. Îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru această reuniune și credem că Episcopia noastră desfășoară o lucrare frumoasă și cu multe roade pe acest tărâm misionar, pentru că viitorul bisericii noastre îl reprezintă copiii și tinerii. De asemenea credem că parteneriatul dintre Biserică și Școală trebuie să fie unul viabil și permanent, deoarece credința și educația sunt pilonii care stau la baza societății românești și desigur la baza tinerei generații”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

În finalul manifestării ierarhul a rostit un cuvânt de binecuvântare și a răsplătit munca membrilor de tineret oferindu-le diplome de merit tuturor, iar cei mai activi și mai implicați în această lucrare extraordinară au primit și plachete de merit și diplome de excelență, adăugându-li-se și sume de bani.

A devenit deja o frumoasă tradiție în Episcopia Caransebeșului ca în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, în fiecare an să ne întâlnim într-o sărbătoare a bucuriei și a tinereții. Considerăm că această lucrare este foarte importantă din mai multe puncte de vedere, astăzi ne-am convins încă o dată că este foarte important să acordăm o atenție deosebită formării copiilor și tinerilor și ne bucurăm că au apărut deja și primele roade ale acestei lucrări misionare cu tânăra generație”, a arătat părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului.

În Episcopia Caransebeșului funcționează cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian 12 centre de tineret atât în mediul urban, cât și în mediul rural și ele au menirea de a-i apropia pe copii și tineri mai mult de Dumnezeu și de a dezvolta în inimile lor valorile moral-creștine.

(Articol realizat de Diac. Pavel Canea şi de Darius Herea)

Comentarii Facebook


Știri recente