Moment festiv pentru absolvenții teologi din Baia Mare

Studenții teologi din cadrul Centrului Universitar Nord Baia Mare au depus astăzi, 10 iulie 2014, jurământul de credință. Ceremonia a avut loc în Catedrala episcopală din municipiu. La eveniment a fost prezent și Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, informează TRINITAS TV.

„Sunteți în situația Sfinților Apostoli care au făgăduit fidelitate și credincioșie Mântuitorului până la capăt. Jurământul pe care îl depuneți este un jurământ de fidelitate și de credincioșie față de Hristos și de Biserica lui, față de ierarhia Bisericii de la care ați primit binecuvântare să urmați cursurile facultății și masteratului și față de școala teologică care v-a pregătit și de profesorii care v-au îndrumat. Fidelitatea se confirmă în viața frățiilor voastre, iar călcarea jurământului se numește sperjur”, a spus Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul.

Anul acesta au absolvit cursurile Departamentului de Teologie Ortodoxă din cadrul Centrului Universitar Nord Baia Mare 36 de studenți.

Comentarii Facebook


Știri recente