Moment festiv la Severin

Luni, 21 iulie, absolvenții promoției 1969-1974 a Seminarului Teologic Ortodox din Craiova vor trăi bucuria reîntâlnirii la 40 de ani de la absolvirea prestigioasei instituții de învățământ doljene.

„Întâlnirea de suflet are loc de această dată în Cetatea Severinului, la biserica „Nașterea Maicii Domnului” – Meva, unde este paroh chiar unul dintre seminariștii de odinioară, PC Pr. Dumitru Iliescu. Sfinția sa ne-a transmis că reuniunea va debuta cu o slujbă de Te Deum, în chip de mulțumire față de bunătățile revărsate de Dumnezeu asupra celor care i-au fost colegi, alături de care a deprins tainele slujirii lui Hristos. Pentru cei care s-au mutat la viața veșnică, toți cei de față se vor ruga în cadrul slujbei Parastasului. Ziua va continua cu o agapă frățească la Hotel Severin din municipiu. Demn de reținut este faptul că promoția 1969-1974 reprezintă a XIX-a serie de absolvenți ai Seminarului din Craiova, de la înființarea acestuia”, a precizat Cătălin Cernătescu, Redactor Știri Episcopia Severinului și Strehaiei.

Instituția religioasă a dăruit Ortodoxiei românești nume cu rezonanță, ierarhi străluciți, preoți și teologi de elită, printre care și Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

Comentarii Facebook


Știri recente