Moment festiv la Facultatea de Teologie din Craiova

Absolvenții Facultății de Teologie a Universității din Craiova, promoția iunie 2014, au depus astăzi, 11 septembrie, Jurământul de Credință față de Biserica Ortodoxă. Evenimentul a avut loc după Sfânta Liturghie care a fost oficiată la Paraclisul mitropolitan „Maica Domnului – Dudu”, de către un sobor format din preoții slujitori ai sfântului locaș și părinții profesori, în prezența Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei și Decanul Facultății de Teologie din Craiova. Apoi, proaspeții licențiați în Teologie s-au deplasat la Centrul de restaurare, conservare patrimoniu și vizualizare al Facultăți de Teologie, unde, în fața Sfintei Cruci și a Sfintei Evanghelii, au depus jurământul de Credință, după cum ne-a declarat Diacon Gheorghe Cioiu.

La final, Mitropolitul Olteniei le-a vorbit tinerilor teologi despre importanța misiunii pe care și-au asumat-o prin acest jurământ. „Ați participat astăzi la o ceremonie sfântă în cadrul căreia v-ați angajat să duceți mai departe bunul nume al facultății noastre și să fiți cu adevărat mărturisitori ai învățăturilor pe care le-ați primit de la profesori. V-ați pregătit în acești patru ani pentru a deveni apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos și a urma chemările pe care vi le va adresa Dumnezeu, fie ca preoți, fie ca profesori sau ca buni creștini în domeniile în care veți lucra. Să nu uitați îndemnul Sfântului Apostol Pavel de a lucra cu sârguință atâta timp cât mai este ziuă pentru mântuirea dumneavoastră și a celor pe care îi veți primi spre îndrumare și călăuzire. De asemenea, să nu uitați că cheia teologiei este rugăciunea, iar adevăratul teolog este numai acela care se roagă. Numai astfel Dumnezeu vă va dărui, pe lângă cunoștințe și înțelepciune spre a putea merge în viață pe calea cea dreaptă spre Împărăția cea veșnică, pregătită nouă de Mântuitorul Iisus Hristos”, a spus IPS Irineu.

După depunerea Jurământului de Credință, tinerii teologi craioveni au participat la susținerea prelegerii cu tema „Moartea și Învierea Domnului în Evanghelia după Ioan” de către preot Ion Sorin Bora, înscris la concurs în vederea ocupării postului didactic de Lector în cadrul Departamentului Teologie al Facultății de Teologie din Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente