Moment de bucurie duhovnicească la Urziceni

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în perioada 27-30 martie 2014, vor fi aduse spre închinare Moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, în Catedrala din Urziceni. Moaștele vor fi aduse din Eparhia Giurgiului, de la Catedrala Episcopală, după cum ne-a transmis Pr. protopop Bogdan-Ionuț Stancu.

Astfel, joi 27 martie 2014, ora 16.00, sfintele moaște vor fi întâmpinate de preoți și credincioși la intrarea în oraș (zona stadion) și vor fi purtate pe, deja consacrată, Calea Sfinților către Catedrală. Creștinii se vor putea închina sfintelor odoare până duminică 30 martie 2014, ora 16.00. Biserica va fi deschisă pe toată durata pelerinajului și vor fi săvârșite slujbe permanent.

„Este al șaselea an consecutiv când în urbea noastră sunt aduse sfinte moaște. A devenit deja o tradiție ca în perioada Postului Mare credincioșii să se bucure de întâlnirea, în mod tainic, cu sfinții lui Dumnezeu aici pe pământ. Un lucru deosebit, pentru anul acesta, este faptul că pentru prima dată vor fi scoase în procesiune și moaștele Sfântului Nectarie Taumaturgul care se găsesc din luna septembrie a anului trecut, în permanență, în Catedrala din Urziceni. În ultima zi de pelerinaj vom avea bucuria binecuvântării Ierarhului nostru Preasfințitul Părinte Vincențiu, care va săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Municipiul Urziceni”, a precizat pr. protopop Bogdan-Ionuț Stancu.

Această procesiune marchează un eveniment important și pentru Eparhia Sloboziei și Călărașilor deoarece anul acesta se împlinesc 20 de ani de la întronizarea primului episcop.

„Nădăjduim ca prezența Sfintelor Moaște să întărească lucrarea pastorală și misionară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și credem că va fi o binecuvântare și o mângâiere pentru credincioși, în aceste vremuri de încercare”, a mai spus părintele protopop.

Comentarii Facebook


Știri recente