Moment de bilanț pentru Asociația Filantropia Severin

Membrii Asociației Filantropia Severin s-au întrunit în cadrul Adunării Generale din data de 27 martie 2014, lucrările fiind prezidate de către Pr. Daniel Achim în calitate de președinte al asociației, după cum aflăm de pe site-ul . Pe ordinea de zi s-au regăsit următoarele puncte: prezentarea raportului de activitate și situația financiară pe anul 2013, propuneri și prevederi pentru anul în curs, diverse.

Raportul de activitate pe anul 2013 a fost prezentat de Pr. George Smeu, director executiv al asociației. În ceea ce privește activitățile cu caracter social-filantropic, anul 2013 a adus în prim-planul atenției publice o serie de proiecte menite să-i ajute pe semenii noștri: 27 de familii au primit pachete cu alimente în preajma sărbătorii Învierii Domnului, în cadrul acțiunii ” Alături de cei nevoiași în prag de sărbători”; la începutul anului școlar 2013-2014, 115 kituri școlare și 212 kituri igienice au ajuns în 9 parohii mehedințene, la elevii Liceului de Artă „I. Șt. Paulian” din Drobeta Turnu Severin și la copiii ce provin din familiile sărace, aflate în evidența asociației; pentru copiii din Drobeta Turnu Severin aflați în risc de abandon școlar a fost inițiată campania: „Fii omul din spatele fiecărui copil educat!”, ce a constat în amplasarea de urne în cele mai importante centre comerciale ale municipiului nostru; 210 pături au fost donatedeAsociația Filantropia Severin Centrului rezidențial pentru persoane vârstnice din localitatea Balta, cu ocazia zilei de 1 octombrie, Ziua persoanelor vârstnice; 100 de copii proveniți din familii sărace au primit cadouri în cadrul acțiunii: „Nașterea Domnului, bucuria copiilor!”,într-o acțiune comună a Asociației Filantropia Severin cu BRD Groupe Societe Generale – București, Liceul de Artă „I. Șt. Paulian” și Colegiul Tehnic „Decebal”.

În anul 2013, membrii Asociației Filantropia Severin au participat la schimburile de experiență organizate în cadrul altor ONG-uri creștine, membre ale Federației Filantropia, prin proiectul „Împreună pentru servicii sociale mai bune”. Totodată,voluntarii Centrului resursă pentru voluntari au avut ocazia de a colabora cu voluntarii Asociației Vasiliada din Craiova, în cadrul proiectelor transfrontaliere: „Voluntariat pentru coeziune socială” și „Dezvoltare prin incluziune socială”, CBC, România-Bulgaria.

Pentru a conferi sustenabilitate financiară organizației, pe termen lung, a fost implementat proiectul de economie socială: „Fabrica de lumânări „, prin care s-a înființat în localitatea Cerneți o întreprindere socială ce constă într-o fabrică de lumânări, care a creat locuri de muncă pentru tinerii din mediul rural.

În ceea ce privește proiectele pentru anul 2014, încă de la sfârșitul anului trecut a fost inițiat Serviciul de îngrijiri medicale la domiciliu pentru persoanele bolnave cu afecțiuni acute și/sau cronice din Drobeta Turnu Severin și din localitățile limitrofe. Serviciul este oferit prin intermediul unei echipe interdisciplinare, acordând bolnavului o îngrijire holistică. Pentru susținerea acestui serviciu, Asociația Filantropia Severin a încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate Mehedinți un contract de Furnizare Servicii de Îngrijiri Medicale la domiciliu. La debutul serviciului, patru persoane din Dr. Tr. Severin au beneficiat de îngrijirii medicale gratuite, numărul beneficiarilor crescând odată cu promovarea acestui serviciu.

În anul 2014, persoanele cu deficiențe de vedere vor beneficia de un acces crescut la resursele informaționale și ocupaționale prin proiectul: „Ferestre deschise spre comunitate”, care își propune: creșterea accesibilizării mediului informațional, înființarea unei unități protejate, conștientizarea publicului larg și a 100 de reprezentanți ai autorităților publice și ai societății civile cu privire la problemele cu care se confruntă persoanele nevăzătoare, creșterea gradului de informare a 500 de persoane cu deficiență de vedere. La finalul acestui proiect, persoanele nevăzătoare vor avea la dispoziție o bibliotecă asistivă, un site specializat, ghiduri de participare activă (500 de exemplare în scriere Braille și audio) și o unitate protejată, cu doi lucrători.

Din punct de vedere financiar, Asociația Filantropia Severin a realizat în anul 2013 venituri de 481,756.97 lei, sumă provenită din cotizațiile membrilor, din donații și sponsorizări, din granturi, din campanii de fund-raising și din întreprinderile sociale, și au fost cheltuiți 332,274.51 lei pentru proiectele noastre social-filantropice, unele finalizate în anul 2013, altele inițiate și derulate anul acesta, precum și a serviciilor socio-educaționale și medicale, începute în anii anteriori.

La categoria diverse, a fost subliniată necesitatea ca fiecare membru al Asociației Filantropia Severin să direcționeze în anul 2015, 2% din impozitul pe salariu, către organizație. De asemenea, doamna Alexandra Dediu a fost aleasă, în unanimitate, membru al Asociației Filantropia Severin.

Prin acțiunile și proiectele filantropice și sociale derulat, Asociația Filantropia Severin continuă să se dedice persoanelor și categoriilor sociale defavorizate, rămânând totdeauna credincioasă slujirii aproapelui și a comunității!

Comentarii Facebook


Știri recente