Moment aniversar pentru Societatea Femeilor Ortodoxe Cluj

Societatea Femeilor Ortodoxe din Cluj-Napoca a aniversat 20 de ani de la reînființare. Zilele acestea au fost organizate cu acest prilej mai multe evenimente religios-culturale. Membrii societății, dar și parteneri și invitați din țară și străinătate au participat astăzi, în Capela Facultății de Teologie din oraș, la o slujbă de Te Deum, iar în continuare, în Aula Campusului „Nicolae Ivan”, la un moment festiv. La manifestare a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

„Această societate misionară a făcut bună activitate în perioada interbelică, dar în 1948 a fost desființată de puterea comunistă. Am făcut o paralelă deoarece ne-am întâlnit aici Aula Facultății de Teologie. Inclusiv Facultatea noastră de Teologie a fost desființată în 1953 și iată acum în libertate firul istoriei este reînnodat”, a declarat pentru TRINITAS TV Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

Societatea Femeilor Ortodoxe Cluj-Napoca a fost înființată, la inițiativa Mitropolitului Bartolomeu Anania, în anul 1994.

Momentul aniversar a continuat după-amiază cu un simpozion dedicat Anului omagial euharistic și Anului comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni.

Comentarii Facebook


Știri recente