Moment aniversar pentru Schitul de Sus

Pe 26 august 2013 se împlinește un an de la sfințirea bisericii de la Schitul de Sus. Ceremonia religioasă a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, alături de care s-au aflat Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei și Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, după cum informează site-ul episcopiaseverinului.ro.

Noul lăcaș de închinare a fost așezat sub purtarea de grijă a Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul.

Piatra de temelie a bisericii cu hramul „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” a fost pusă în anul 1994, cu binecuvântarea ÎPS Acad. Dr. Nestor Vornicescu, Mitropolitul Olteniei, de către Preasfințitul Părinte Damaschin Coravu Severineanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Craiovei.

Lucrările de construcție s-au realizat între anii 1994-2004 sub coordonarea Preacuviosului Părinte Arhimandrit Pavel Nicolăescu, starețul Mănăstirii Topolnița, cu ajutorul autorităților locale, al enoriașilor și al altor donatori.

Pictura sfântului lăcaș de închinare s-a realizat între anii 2008-2012 de către familia pictorilor Lăcrămioara și Liviu Anton din București, în tehnica „fresco”, cu sprijinul Primăriei Izvoru Bârzii și al Secretariatului de Stat pentru Culte.

Comentarii Facebook


Știri recente