Moment aniversar pentru Casa Regală a României. Patriarhia Română reprezentată de PS Varlaam Ploieșteanul

Holul De Onoare al Castelului Peleș a găzduit miercuri, 12 iulie 2017, ceremonia aniversară a împlinirii a 90 ani de la proclamarea Majestății Sale Regele Mihai I ca monarh al României, informează Biroul de Presă al Casei Regale. Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române la eveniment a fost Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar Patriarhal.

La eveniment au participat: Alteța Sa Regală Principesa Margareta, Principele Radu, Principesa Maria, precum și alți invitați.

În aceeași zi, începând cu orele 15.00, a avut loc lansarea cărții-album intitulată Povestea Castelului Peleş. Aceasta a fost scrisă de Alteța Sa Regală Principele Radu. Manifestarea culturală a avut loc în Sala de Muzică a Castelului Peleș.

În cadrul evenimentului, alături de Alteța Sa Regală, au luat cuvântul: Narcis Dorin Ion, Manager al Muzeului Național Peleș, Mircea Hortopan, Directorul de Patrimoniu al Muzeului Naţional Peleş, și Irén Arsene Máté, Director general Curtea Veche Publishing. La final a avut loc o sesiune de autografe.

Comentarii Facebook


Știri recente