Moment aniversar pentru biserica din Negrușa, județul Mehedinți

Biserica din localitatea Negrușa, județul Mehedinți, a împlinit pe 18 august 2013 un an de la sfințire eveniment la care au luat parte sute de credincioși. Ridicarea lăcașului de cult s-a realizat prin osteneala fostului părinte paroh Dănuț Nicolae Gigină, care împreună cu autoritățile locale și cu credincioșii au realizat la Negrușa lucrări ample, în șase ani înălțând lăcașul de cult din temelie, după cum a precizat Cătălin Cernătescu, redactor știri al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Ceremonia de sfințire și Sfânta Liturghie au fost săvârșite de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim a vorbit credincioșilor despre bucuria sfințirii, arătându-și dorința ca în biserică să fie prezenți la sfintele slujbe cât mai mulți creștini.

În semn de prețuire pentru Preasfinția sa, părintele Nicolae Gigină și credincioșii i-au dăruit chiriarhului o mitră, simbol al demnității arhierești. La rândul său pentru implicarea și activitatea laborioasă desfășurată, părintele Gigină a primit distincția preoțească de iconom stavrofor.

Negrușa este o filie a Parohiei Cireșu și are aproximativ douăzeci-treizeci de familii. Nu a existat niciodată o biserică în acest sat, deși se încercase construirea unui lăcaș de cult în trei rânduri, în decursul a câtorva decenii.

În anul 2006 s-a pus, însă, piatra de temelie pentru biserica cu hramul „Sfântul Leontie de la Rădăuți”. Anul următor s-a turnat fundația și elevația, construcția ridicându-se integral în anul 2010.

În anul 2011 s-a acoperit biserica cu tablă de zinc și s-au început lucrările la clopotnița din fața bisericii, sfârșindu-se în anul 2012. Actualmente, biserica din Negrușa este împodobită cu policandre, catapeteasmă sculptată din lemn de cireș, de asemenea fiind achiziționate și toate obiectele necesare cultului divin.

Lucrările de tencuială la interior sunt finalizate, biserica fiind pregătită pentru pictură în frescă, iar la exterior sunt finalizate atât lucrările de tencuială, cât și cele de finisare. Sunt montate ferestre din lemn stratificat.

Toate aceste lucrări s-au efectuat la inițiativa și prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, preot paroh fiind Dănuț Nicolae Gigină.

Comentarii Facebook


Știri recente