Moment aniversar la mănăstirea ortodoxă românească „Buna Vestire a Maicii Domnului” din Italia

Astăzi, 25 martie 2009, de praznicul Bunei Vestiri, se împlinesc 2 ani de când a fost sfințită prima mănăstire ortodoxă de călugări din Italia. Mănăstirea poartă hramul „Buna Vestire a Maicii Domnului” și este situată în localitatea Benevento, pe ruta Bari-Napoli, la aproximativ 200 km distanță de orașul Bari și la 60 km de Napoli.

Lăcașul monahal creștin-ortodox din Benevento este rodul colaborării dintre parohia „Sfânta Treime” din Bari-Italia, păstorită de către Părintele Mihai Driga și Mănăstirea Crasna din județul Prahova.

Slujba de sfințire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de un sobor format din Înaltpreasfințitul Iosif, Mitropolitul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-Vicar Patriarhal, delegat din partea Patriarhiei Române, Preasfințitul Gurie Gorjeanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, preoți și diaconi din Italia și de la Mănăstirea Crasna. La Sfânta Liturghie au asistat și episcopi și preoți romano-catolici din Italia.

Sursa: m-ol.ro

Comentarii Facebook


Știri recente