Moment aniversar la Galaţi

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, aniversează joi, 18 februarie 2016, 26 de ani de la hirotonia întru arhiereu. Înaltpreasfinţia Sa a fost hirotonit arhiereu în data de 18 februarie 1990, în Biserica Sfântul Nicolae din Galaţi.

Cu acest prilej, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian. Ierarhul a fost înconjurat de un sobor de clerici format din membrii Permanenţei Consiliului Eparhial şi preoţi slujitori din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În data de 18 februarie 2016, membrii Permanenţei Consiliului Eparhial şi preoţi slujitori din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-au aflat în unitate liturgică la Sfânta Liturghie, cu ierarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, sub Pantocratorul Catedralei arhiepiscopale din Galaţi. La momentul liturgic cuvenit au fost săvârşite rugăciuni de mulţumire pentru cei 26 de ani de când Înaltpreasfinţia Sa a fost hirotonit întru arhiereu. În Catedrală au fost prezenţi şi tineri studenţi, masteranzi şi doctoranzi la diferite facultăţi de teologie din ţară, fii duhovniceşti ai Eparhiei”, a precizat pr. Gabriel Molocea, Consilier Mass Media al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Totodată, în cadrul slujbei au fost oficiate mai multe hirotesii.

La final a fost oficiată Slujba Parastasului pentru înaintaşii în tronul arhieresc de la Dunărea de Jos şi pentru ctitorii Catedralei Arhiepiscopale.

Comentarii Facebook


Știri recente