Moment aniversar la Biserica Sfântul Ioan Gură de Aur din Cluj Napoca

Preasfințitul Vasile Someșanul a oficiat în după-masa zilei de 31 martie 2014, Liturghia Darurilor Înainte Sfințite în Parohia „Sf. Ioan Gură de Aur” din Cluj-Napoca. Slujba a fost săvârșită pentru a marca împlinirea a doi ani de la punerea pietrei de temelie pentru biserica parohială, eveniment ce a avut loc în prezența ÎPS Mitropolit Andrei în data de 31 martie 2012, după cum informează radiorenasterea.ro.

Alături de PS Vasile a slujit un sobor de preoți, între care s-a numărat și duhovnicul Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” de la Florești, pr. Visarion Pașca.

În încheiere, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Clujului le-a vorbit celor prezenți despre însemnătatea duminicilor din Postul Mare: „În fiecare duminică din Postul Mare, Sfânta noastră Biserică ne aduce spre cinstire chipuri de oameni care au trăit în sfințenie și s-au mutat întru sfințenie din lumea aceasta. Între aceștia se numără Sf. Grigore Palama, Sf. Ioan Scărarul, sau Sf. Cuv. Maria Egipteanca”.

În cei doi ani de la punerea pietrei de temelie pentru Biserica cu hramul „Sf. Ioan Gură de Aur”, s-a reușit construirea demisolului bisericii, în care în prezent se oficiază slujbele bisericești. Potrivit părintelui paroh Marian Bogdan, în Parohia „Sf. Ioan Gură de Aur” s-au desfășurat în cei doi ani și numeroase proiecte culturale și educative pentru copii. Între acestea se numără săptămâna cultural-religioasă, vizionări de film, precum și spectacole pentru copii susținute de actorul Leon Magdan.

Biserica „Sf. Ioan Gură de Aur” este situată în cartierul clujean Mănăștur, pe str. Porțile de Fier, nr. 52.

Comentarii Facebook


Știri recente