Moment aniversar în Mitropolia Ardealului

Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a sărbătorit luni, 12 octombrie 2015, împlinirea vârstei de 68 de ani. Momentul aniversar a fost marcat prin oficierea unei slujbe de Te Deum oficiată în capela Facultăţii de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Şaguna, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Slujba a fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. La finalul slujbei religioase, Preasfinţia Sa a rostit un cuvânt de felicitare din partea administraţiei eparhiale şi a tuturor preoţilor şi angajaţilor Arhiepiscopiei Sibiului. Mesajul conducerii Universităţii Lucian Blaga din Sibiu a fost transmis de prorectorul prof. univ. dr. Marian Ţiplic. Din partea Facultăţii de Teologie Ortodoxă a vorbit decanul instituţiei, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel. Un mesaj de felicitare a transmis şi directorul Bibliotecii Judeţene ASTRA din Sibiu, Silviu Borş, care i-a oferit ierarhului un exemplar al Enciclopediei Române din 1898, reeditată în facsimil şi ajunsă acum la ediţia a doua.

În cuvântul de mulţumire, Mitropolitul Ardealului şi-a exprimat recunoştinţa faţă de toţi cei care au venit să transmită felicitările şi gândurile bune la acest moment aniversar, o sărbătoare a întregii Mitropolii.

La eveniment au fost prezenţi membrii administraţiei eparhiale, protopopi, preoţi, reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, reprezentanţi ai mediului universitar, profesori şi studenţi care au venit în capela instituţiei de învăţământ teologic pentru a transmite ierarhului cele mai calde urări şi sincere felicitări.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…