Moment aniversar în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor

Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, aniversează astăzi, duminică 23 august 2015, împlinirea vârstei de 61 de ani.

Cu acest prilej, în Catedrala Episcopală din Slobozia, Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfinţitul Părinte Vicenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor și Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi.

Corala Catedralei Episcopale a dat răspunsurile liturgice și a susținut un mic concert la vremea cuvenită.

Potrivit sf-esc.ro, Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim a vorbit credincioșilor prezenți despre pericopa evanghelică a tânărului bogat doritor de desăvârșire, despre îndemnul de a ne îmbogăți în Dumnezeu și a conlucra cu Harul pe care ni-L dăruiește zi de zi.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a mulțumit tuturor celor prezenți pentru urările adresate, vorbind despre însemnătatea liturgică a acestei zile, Odovania Adormirii Maicii Domnului, despre ajutorul pe care toţi îl primim prin rugăciunile Sfintei Născătoare de Dumnezeu.

La acest ceas aniversar, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotesit arhidiaconi pe doi diaconi de la Centrul Eparhial, preacucernicul părinte inspector Cristian Ștefăniță Chiru și preacucernicul părinte inspector Marius Gabriel Purcărea.

Preasfinția Sa a acordat „Crucea Sloboziei în Grad de Mare Cruce” domnului deputat Marian Neacșu, mulțumindu-i pentru toată implicarea în bunul mers la comunităților parohiale din județul Ialomița.

După oficierea Sfintei Liturghii, arhiereii și preoții au săvârșit slujba parastasului.

Apoi, la Centrul Eparhial a avut loc un moment aniversar, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu fiind felicitat de părinţii consilieri, de părinţii protopopi, dar şi de oficialităţi locale şi judeţene.

Comentarii Facebook


Știri recente