Moment aniversar în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

La 3 ani de la începuturile Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, odată cu întronizarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, la prăznuirea Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan de Dumnezeu Cuvântătorul, la sediul episcopiei (via Ardeatina 1741, Roma) se organizează duminică, 8 mai 2011, „Ziua Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei”.

Invitații sunt: Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord și Pr. Prof. Vasile Mihoc, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu.

După cum se menționează într-un comunicat emis de Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, programul zilei este următorul:

09:00 – Sfânta Liturghie Arhiereasca în sobor

11:30 – 12:00 – Saluturile Oficialităților prezente

12:00 – 13:00 – Prânz tradițional de Paști

13:00 – 14:30 – Program duhovnicesc al Comunității Frătești „Oastea Domnului” – Roma; Prezentarea activității Oastei Domnului de către PC Pr. Prof. Vasile Mihoc

14:30 – 16:00 – Convorbire pe tema ‘Noi – Biserica de azi si de mâine – Încotro?’

La acest eveniment vor participa reprezentanți ai ambasadelor românești din Roma, reprezentanți ai primăriilor locale, doamna prefect Sandra Sarti, autorități civile și religioase dar și toți preoții, diaconii și credincioșii parohiilor din Roma și împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente