Moment aniversar în Episcopia Alexandriei și Teleormanului

Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, a aniversat joi, 1 septembrie 2016, 20 de ani de la ridicarea la rangul de Arhiereu. De asemenea, au fost sărbătoriţi şi 20 de ani de la înfiițarea Episcopiei Alexandriei și Teleormanului.

Aniversarea de la Alexandria a debutat în seara zilei de 31 august, cu oficierea la Mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești-Vlașca, a Vecerniei unită cu Litia de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Preasfințitul Părinte Galaction, chiriarhul locului.

Joi, 1 septembrie 2016, la Catedrala Episcopală Sfântul Alexandru din Alexandria, a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, și Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților.

Cuvântul de la finalul Sfintei Liturghii a fost rostit de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan.

Suntem la începutul anului bisericesc, despre care Evanghelia de azi ne spune că este anul bineplăcut Domnului, și trebuie să ne aducem aminte cele întâmplate acum 20 de ani când a început o perioadă bineplăcută Domnului prin faptul că Preafericitul Părinte Patriarh Teoctist a așezat în tronul de Întâistătător al noii Episcopii pe exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureștilor și starețul Mănăstirii Crasna, Preasfințitul Părinte Galaction. Avem încredințarea că lucrarea de 20 de ani a Preasfințitului Galaction a fost o lucrare de tămăduire a celor zdrobiți cu inima care nu lipsesc în zilele noastre, ci dimpotrivă se înmulțesc și niciun alt medicament nu este mai puternic decât medicamentul euharistic, și niciun alt doctor în numele căruia lucrează arhiereul, adică Hristos, nu este mai puternic. Lucrarea Preasfinției Sale a fost aceea de a încerca să-i convingă pe oameni să se dezrobească de trei robii: robia averii, a puterii și a plăcerii, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan a dăruit Preasfințitului Părinte Galaction o icoană cu chipul Maicii Domnului și i-a mulțumit Preasfinției Sale pentru faptul că l-a primit în obștea Mănăstirii Crasna pe când era stareț al acesteia. La finalul Sfintei Liturghii, ierarhii au săvârșit o slujbă de pomenire pentru vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist, cel care a fost întemeietorul Eparhiei Alexandriei și Teleormanului. La Sfânta Liturghie au fost prezenți peste 50 de tineri care au primit binecuvântarea arhierească pentru a participa la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea, care se desfășoară la București în această perioadă, după cum informează Arhid. Serafim Baciu, consilier eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente