Moment aniversar în Eparhia Romanului și Bacăului

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit luni, 9 septembrie 2013, Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală din Roman. În această zi, Preasfinția Sa și-a serbat onomastica. La final s-a săvârșit Te Deumul pentru binefacerile primite de la Dumnezeu asupra ierarhului și asupra eparhiei pe care o slujește de 13 ani.

După cum a relatat pentru Ziarul Lumina pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, cu acest prilej a avut loc hirotesirea părintelui Dragoș Alexandru Munteanu în funcția de protopop al Protopopiatului Roman. Părintele Ioan Gherasimescu, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a prezentat realizările Preasfințitului Ioachim Băcăuanul în cei 13 ani de slujire arhierească. Preasfinția Sa a vorbit în cuvântul adresat celor prezenți despre asumarea Crucii lui Hristos.

„Mă rog la Dumnezeu ca să pot împlini ceea ce îmi este rânduit să împlinesc, împreună cu frățiile voastre. Credem că Dumnezeu ne va mântui în măsura în care vom rămâne împreună”, s-a exprimat Preasfințitul Ioachim Băcăuanul.

Comentarii Facebook


Știri recente