Moment aniversar în Arhiepiscopia Târgoviștei

La Reședința Arhiepiscopală din Târgoviște, s-a desfășurat, sâmbătă, 4 ianuarie 2014, sărbătorirea zilei de naștere a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, în acest an în care se vor împlini 15 ani de arhipăstorire pe tronul arhieresc de la Târgoviște, la care au participat: domnul Prof. Victor Opaschi, Ministrul Secretar de Stat la Secretariatul de Stat pentru Culte, doamna Rovana Plumb, Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, domnul Adrian Țuțuianu, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Victor Sanda, Prefectul Județului Dâmbovița, Senatori și Deputați în Parlamentul României, alte oficialități locale și județene, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial, părinții protopopi, profesori de la școlile de teologie din Eparhie, stareți și starețe, precum și delegați ai preoților din Eparhie.

Manifestarea a debutat cu slujba de Te Deum, în Aula Sf. Voievod Neagoe Basarab, în prezența oaspeților și a invitaților mai sus menționați, la finalul căreia Grupul Coral Bărbătesc Valachia Christiana a oferit un scurt dar muzical Înaltpreasfinției Sale.

Domnul Ministru Victor OPASCHI a prezentat mesajul său cu ocazia acestui eveniment, iar, din partea preoților și credincioșilor din Eparhie, Pr. Marian Puiescu a prezentat un cuvânt de felicitare.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre extraordinarul dar al vieții oferit nouă, fiecăruia în parte, de către Creator, ca modalitate unică și specială de a experimenta asemănarea cu El. Înaltul Ierarh a ținut să sublinieze și faptul că, pentru fiecare ființă umană, esențial în viață este să-și urmeze propria sa vocație, slujind lui Dumnezeu și oamenilor. Din această perspectivă, cele mai frumoase roade ale vieții omului sunt acelea de care se bucură întreaga comunitate și care slujesc propovăduirii Evangheliei lui Hristos.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Comentarii Facebook


Știri recente