Moldova Nouă: Ocrotitoarea minerilor, geologilor și arhitecților cinstită la Biserica Adormirea Maicii Domnului

În data de 4 decembrie este pomenită Sfânta Muceniță Varvara, ocrotitoarea minerilor, geologilor și a arhitecților. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Lucian a oficiat Sfânta Liturghie la demisolul Bisericii Adormirea Maicii Domnului din Moldova Nouă, oraș minier, informează Biroul de Presă al Eparhiei.

La slujbă au participat toți preoții din Protopopiatul Moldova Nouă. La finalul slujbei, Corul Poliției de Frontieră din localitate a susținut un concert de colinde. După acest moment, Episcopul Caransebeșului a săvârșit pomenirea minerilor adormiți în Domnul din această zonă. Evenimentul a avut loc la monumentul construit în memoria acestora.

În aceeași zi, chiriarhul Caransebeșului a sfințit o troiță amplasată la intrarea dinspre Oravița în orașul de pe Clisura Dunării.


Duminică, 3 decembrie, Preasfințitul Episcop Lucian a participat la lansarea volumului părintelui Remus Căta intitulată: Monografia Parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena din Moldova Nouă-istoric și activitatea administrativ-gospodărească. Manifestarea culturală s-a desfășurat în biserica parohială. În finalul evenimentului, ierarhul a săvârșit Acatistul Sfintei Mare Mucenițe Varvara, precum și o slujbă de Te-Deum.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente