Modele și antimodele pentru tinerii liceeni buzoieni

În amfiteatrul Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Buzău a avut loc, luni, 17 martie 2014, conferința Modele și antimodele pentru tinerii liceeni din județ.

La eveniment a fost prezent Marius-Stelian Crăciun, fostul rapper Cedry2k. Acesta a vorbit tinerilor despre întoarcerea la Hristos, despre patimi, despre pericolul drogurilor și despre singurul model demn de urmat – Mântuitorul Hristos, după cum a precizat Dragoș Olteanu.

„Această activitate, desfășurată de Sectorul Învățământ și activități cu tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, a fost bine primită, pentru că propunerea a venit din partea elevilor, iar noi am răspuns unei astfel de solicitări. Tânărul care a vorbit, cu acest prilej, a ajuns la inimile celor prezenți, având în vedere că, la sfârșit, mulți au întrebat de un duhovnic sau la ce biserică pot participa la Taina Sfântului Maslu. Este foarte important faptul că un tânăr a reușit să vorbească pe înțelesul tuturor despre ceea ce înseamnă apropierea de Dumnezeu. Ne bucurăm că în sală au fost prezenți numeroși elevi și nădăjduim că ceea li s-a transmis le va fi de un real folos. Sperăm ca acest lucru să se vadă în viețile lor„, a declarat Pr. Romeo Ene, Inspector eparhial la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul.

Au mai participat reprezentanți ai Consiliului Municipal Buzău, ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Buzău, precum și reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Colegiului Național „Mihai Eminescu” – Buzău, împreună cu Fundația pentru copii „Sfântul Sava”, cu implicarea Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău și în colaborare cu Liga Tineretului Creștin Ortodox – filiala Mizil.

Comentarii Facebook


Știri recente