Moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena au sosit la Urziceni

Moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena au sosit în municipiul Urziceni joi, 7 aprilie 2016, la ora 17.00. Racla a fost adusă de Părintele Protosinghel Corneliu Andraşco, slujitor la Catedrala Patriarhală şi delegat al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

În Centrul Vechi la Monumentul Eroilor,  preoții, credincioșii și copiii au primit cu multă bucurie odoarele sfinte. Alături de racla venită de la București a fost scoasă în procesiune și racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, care se găsește permanent în Catedrala din Urziceni.

Moaștele Sfinților au fost purtate în procesiune pe bulevardul principal al orașului, după care au fost așezate pe esplanada din fața Catedralei. A urmat slujba de Te Deum la finalul căreia Părintele Protopop Aurel Berbec a transmis binecuvântarea Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor. Preasfinția Sa  a mulțumit Preafericitului Părinte Daniel, pentru bucuria pe care a făcut-o comunității de credincioși din Urziceni prin aducerea sfintelor moaște.

Un cuvânt de mulțumire a adresat și părintele Bogdan-Ionuț Stancu, Parohul Catedralei din Urziceni.

„La împlinirea a douăzeci de ani de la sfințirea locului și punerea pietrei de temelie la sfântul locaș,  moaștele Sfinților Ocrotitori Împărații Constantin și Elena au venit să binecuvânteze poporul dreptcredincios. Timp de trei zile și trei nopți se vor săvârși slujbe permanent, iar credincioșii vor putea participa la programul liturgic și se vor putea închina sfintelor moaște, până duminică 10 aprilie 2016, ora 17.00” a subliniat părintele.

În ultima zi de pelerinaj, duminică 10 aprilie 2016, credincioşii vor avea bucuria de a primi binecuvântarea Preasfințitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, care va săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Comentarii Facebook


Știri recente