Moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia, în Paraclisul Mănăstirii Curtea de Argeș

Cu purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, în perioada 04 – 07 septembrie 2014, racla cu cinstitele moaște ale Sfintei Mucenițe Filoteia a fost dusă spre cinstire și închinare, în procesiune, în Protopopiatul Călărași, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de când sfintele sale moaște s-au aflat pe acele plaiuri.

Întoarsă acasă, Sfânta Muceniță Filoteia își așteaptă închinătorii, ca de fiecare dată, în Paraclisul Mănăstirii Curtea de Argeș, pentru a mijloci către Bunul Dumnezeu rugăciunile tuturor celor care trec pragul sfintei mănăstiri, cu evlavie și credință.

Cinstind pe sfinți, Îl cinstim pe Dumnezeu: „Cine vă primește pe voi, pe Mine Mă primește și cine Mă primește pe Mine, primește pe Cel Care M-a trimis pe Mine” (Matei 10, 40). Sfinții sunt numiți prieteni ai lui Dumnezeu „Voi sunteți prietenii Mei, dacă faceți ceea ce vă poruncesc” (Ioan 15, 14; Iacov 2, 23), și casnicii Lui: „Deci dar nu mai sunteți străini și locuitori vremelnici, ci sunteți împreună cu sfinții și casnici ai lui Dumnezeu” (Efeseni 2, 19); sunt numiți judecători ai lumii: „Oare nu știți că sfinții vor judeca lumea?” (I Corinteni 6, 2).

Așadar să mergem cu toții, cu neștirbită credință, să o rugăm pe Sfânta Muceniță Filoteia să se roage pentru noi, pentru iertarea și mântuirea noastră, Lui Hristos Dumnezeu!

„Întru răbdarea ta ți-ai agonisit plata ta, fericită Filoteia, întru ispite neîncetat răbdând, bătăi suferind, în necazuri binevoind, pe săraci miluindu-i și pe flămânzi săturându-i; roagă-te lui Hristos Dumnezeu, bună fecioară, să mântuiască sufletele noastre.”

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…