Moaștele Sfintei Mironosițe Maria Magdalena in localitatea suceveană Panaci

Sute de bucovineni au adus cinstire unui fragment din moaştele Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena. Sfintele moaşte au fost aduse, în perioada 25 – 26 iunie 2016, de la Mănăstirea Pantocrator – Teleorman în Parohia Păltiniș din localitatea suceveană Panaci, informează Arhid. Serafim Baciu, consilier eparhial. Lăcaşul de cult s-a aflat în haine de sărbătoare deoarece şi-a prăznuit hramul în Duminica Tuturor Sfinţilor. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată, în lăcaşul de cult din Panaci, de Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul Psaltic Pantocrator al Mănăstirii Pantocrator.

Din sobor au mai  făcut parte Părintele Protopop Aurel Goraș, delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și Preacuviosul Părinte Sebastian Serdaru, starețul mănăstirii Pantocrator.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Galaction a rostit un cuvânt de învățătură în care a amintit despre importanța comuniunii cu sfinții lui Dumnezeu:

În această zi, Duminica Întâi după Rusalii, prăznuim Praznicul Tuturor Sfinților, celor de pretutindeni, din toată lumea. Sfinții Părinți au așezat să prăznuim, după Pogorârea Sfântului Duh, sărbătoarea de azi ca și cum ar fi voit să arate că venirea Preasfântului Duh a lucrat prin Apostoli niște lucruri atât de mari încât a sfințit și a înțelepțit pe cei de un aluat cu noi și i-a adus, prin Iisus Hristos, la Dumnezeu: pe unii prin mucenicie și sânge, iar pe alții prin viață virtuoasă în Duhul Sfânt.  Îi mulțumim lui Dumnezeu că fiecare neam a odrăslit sfinți cu care ne mândrim, în sensul bun al cuvântului, întrucât ei constituie credința și elita Bisericii. Astăzi, aici ,cinstim în mod deosebit pe Sfânta Mironosiță Maria Magdalena, a precizat Ierarhul.

La final, Părintele Protopop Aurel Goraș a mulțumit Preasfințitului Părinte Galaction pentru aducerea raclei cu moaştele Sfintei Mironosiţe în mijlocul credincioșilor comunităţii din Panaci, cu prilejul hramului acestei parohii.

Racla cu moaștele Sfintei Maria Magdalena a rămas spre închinare credincioșilor localitatea suceveană Panaci până in seara acestei zilei de duminică, 26 iunie 2016, urmând ca în zilele de 28 și 29 iunie să ajungă la Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Suceava.

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente