Moaștele Sfântului Vasile, în pelerinaj

Racla cu un fragment din moaștele Sfântului Vasile cel Mare, de la Reședința patriarhală, va fi dusă pe 13 septembrie la biserica de pe Calea Victoriei din București care-l are ocrotitor pe marele ierarh. Lăcașul de cult își sărbătorește al doilea hram – Înălțarea Sfintei Cruci.

În ajunul praznicului, ca în fiecare an, o procesiune va fi organizată pe Calea Victoriei de la biserică și până în Parcul „Nicolae Iorga”, potrivit TRINITAS TV. Preoții și credincioșii vor purta în pelerinaj fragmentul din Sfânta Cruce aflat în patrimoniul bisericii și racla cu moaștele Sfântului Vasile.

„Această bucurie a noastră este una deosebită și sperăm că vor veni cât mai mulți credincioși care să ne fie alături și care să cinstească pe Sfântul Vasile cel Mare și Lemnul Sfintei Cruci, a precizat Pr. Paroh Cristian Trandafir, Biserica „Sfântul Vasile” – Victoria, București.

La final, Corul „Acustic” va susține un concert de muzică bizantină. A doua zi, pe 14 septembrie, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată în biserica Parohiei de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

Comentarii Facebook


Știri recente