Moaștele Sfântului Nectarie Taumaturgul, aduse spre închinare la Parohia Poienița – Prot. Pașcani

În perioada 4-6 august 2013, în parohia Poienița din Protopopiatul Pașcani, vor fi aduse spre închinare moaștele Sfântului Nectarie Taumaturgul, de la Biserica „Sf. Nectarie” din Iași, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

La începutul lunii august, în parohia Poienița din Protopopiatul Pașcani, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Mitropolit Teofan și prin grija părintelui paroh Marius Ionuț Tabarcea, va avea loc un eveniment religios deosebit pentru credincioși, anume aducerea moaștelor Sfântului Nectarie Taumaturgul. Racla cu sfintele moaște va fi așezată spre închinare în parohia Poienița doar în ziua de 4 august, dar programul evenimentului va continua și în zilele de 5 și 6 august atât cu sfinte slujbe în sobor, cât și cu proiecția unui film documentar despre viața și minunile Sfântului Ierarh Nectarie.

Aducerea unor sfinte moaște pentru închinare reprezintă deja o tradiție pentru parohia Poienița. An de an, în luna august, biserica pășcăneană se transformă într-un mic centru de pelerinaj atât pentru enoriași, cât și pentru credincioșii din împrejurimi. Până în prezent au fost aduse spre închinare sfinte moaște ale unor mari sfinți precum Sf. Mc. Haralambie în anul 2009, un veșmânt al Sf. Cuv. Parascheva în anul 2010, Sf. Ap. Toma, Sf. Mc. Trifon, Sf. Mihail Mărturisitorul, Sf. Chiril al Alexandriei, Sf. M. Mc. Pantelimon, Sf. Teodor Studitul, Sf. 10 Mucenici uciși în Creta, Sf. Anastasia în anul 2011, Sf. Ioan cel Nou și Sf. Ap. Filip în anul 2012.

Mai multe detalii despre programul evenimentului și slujbele săvârșite se pot găsi pe site-ul Parohiei Poienița, la adresa http://poienita.iasi.mmb.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente