Moaștele Sfântului Nectarie în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Sute de credincioși din întreaga eparhie a Romanului și Bacăului au fost prezenți sâmbătă, 31 august 2013, la catedrala arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, cu ocazia aducerii în pelerinaj, pentru prima oară, a moaștelor Sfântului Ierarh Nectarie Taumauturgul de la mănăstirea Radu Vodă din București.

Sărbătoarea din această zi a fost precedată de sfânta Liturghii, oficiată de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cadrul dumnezeieștii slujbe, Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul Andrei Adrian Gabriel, pe seama parohiei Poiența, iar pe diacon Iulian Gabriel Hârjan întru preot pe seama parohiei Zlătari „Sf. Nicolae” Parincea, potrivit epr.ro.

La orele 17.00, racla cu părticele din moaștele sfântului Nectarie a fost așezată spre închinare la biserica din Cotu Vameș (lângă municipiul Roman), cu ocazia târnosirii bisericii, urmând a se întoarce duminică, 1 septembrie, la mănăstirea Radu Vodă.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…