Moaștele Sfântului Nectarie de la Eghina au sosit în Parohia Afumați (VIDEO)

Un fragment din moaștele Sfântului Nectarie de la Eghina a fost dus, astăzi, de la Catedrala Patriarhală, în parohia Afumați 2 din Protopopiatul Ilfov Nord.

Sfintele moaște au fost așezate în biserica Parohiei Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, în prezența preoților, autorităților locale și a credincioșilor.

Prezent la eveniment, Pr. Cristian Mihai Burcea, Protoiereul protopopiatului Ilfov Nord a subliniat importanța evenimentului:

Este zi de mare sărbătoare pentru localitatea Afumați. Este un bun prilej pentru ca enoriașii acestei parohii, dar și credincioșii mai de aproape și mai de departe să se apropie de Sfântul Ierarh Nectarie și prin mijlocirea lui, de Dumnezeu. Este un bun prilej să-și aducă înaintea raclei cu sfintele moaște rugăciunile lor și neputințele pentru a primi tămăduire de la Dumnezeu prim mijlocirea Sfântului Ierarh Nectarie, a spus părintele protopop.

Aducerea moaștelor Sfântului Nectarie este primul eveniment de acest fel în parohia Afumați 2, a adăugat părintele paroh Florin Ionică. În continuare, sfinția sa a prezentat programul liturgic din zilele următoare și a transmis mulțumiri Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru binecuvântarea acestui eveniment.

Racla cu Cinstitele Moaște va rămâne în Afumați până duminică, 8 octombrie. În această seară, începând cu ora 18:00 va fi oficiată slujba Vecerniei Mari unită cu Litia, iar sâmbătă, 7 octombrie, va fi oficiată Sfânta Liturghie începând cu ora 9:00. Programul va continua cu vecernia de sâmbătă seara și ceremonialul liturgic de duminică.

Prezența moaștelor Sfântului Nectarie la Afumați a fost salutată și de primarul localității, Gabriel Dumănică, care a apreciat că evenimentul încununează eforturile depuse în ultimii ani pentru restaurarea și înfrumusețarea bisericii, realizate și prin implicarea consiliului local.

Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, Făcătorul de Minuni, au ajuns în Parohia Afumați, Ilfov. Racla cu Cinstitele Moaște va rămâne spre închinare până duminică, 8 octombrie.

Posted by TRINITAS TV on 6 Octombrie 2017

Foto: captură video Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente