Moaștele Sfântului Nectarie au ajuns în orașul Atlanta, statul american Georgia

Moaștele Sfântului Nectarie au ajuns sâmbătă 28 mai 2011, în Atlanta, Georgia, informează romarch.org. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Nicolae a însoțit delegația Patriarhiei Române condusă de Preasfințitul Părinte Episcop Varsanufie Prahoveanul în această vizită la parohia Sf. Maria din Dacula, GA. Sâmbătă după-amiază credincioșii ortodocși din zonă au putut să se închine la sfintele moaște. Slujba Vecerniei a fost săvârșită de cei doi ierarhi, pr. paroh Nicolae Clempuș, pr. Iulian Aniței din Houston și Ierom. Corneliu de la Catedrala Patriarhală din București.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Nicolae a vorbit la sfârșitul slujbei despre încercările fiecărui creștin pe urmele Patimilor Mântuitorului. Noua biserică a parohiei era gata pentru sfințire în acea zi, dar un incendiu produs pe data de 5 mai 2011 a împiedicat desfășurarea acestui eveniment. IPS Nicolae a îndemnat comunitatea parohiei Sf. Maria să se roage și să își pună nădejdea în Hristos și Sfântul Nectarie pentru a depăși acest moment de încercare și a ajunge curând la ziua festivă a sfințirii bisericii.

Duminică dimineața, 29 mai, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de același sobor în cortul ce a fost instalat temporar pentru slujbe. IPS Nicolae a vorbit despre Evanghelia Dumnicii a 6-a după Sf. Paști, pentru ca PS Varsanufie Prahoveanul să relateze apoi câteva din minunile întâmplate la racla sf. moaște ale Sf. Nectarie. La sfârșitul slujbei credincioșii s-au putut închina din nou la sf. moaște cerând ocrotirea și ajutorul Sf. Nectarie.

În perioada 20 mai – 6 iunie 2011, moaștele Sf. Ierarh Nectarie, făcătorul de minuni, de la mânăstirea Radu Vodă din București, se afllă în pelerinaj în SUA. Moaștele au fost aduse spre închinare de către o delegație a Patriarhiei Române, condusă de PS Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente