Moaștele Sfântului Ioan Rusul aduse spre închinare în biserica Parohiei Cosoba, Protopopiatul Bolintin

În fiecare an, la Praznicul Adormirii Maicii Domnului, biserica Parohiei Cosoba din Protopopiatul Bolintin își sărbătorește hramul, ocazie cu care sunt desfășurate ample manifestări religioase închinate acestui eveniment.

După cum informează site-ul episcopiagiugiului.ro, anul acesta, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, va fi adusă spre închinare racla cu moaștele Sfântului Ioan Rusul de la mănăstirea cu același nume din localitatea Slobozia de Giurgiu. După primirea sfintelor moaște, care vor fi aduse de către Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, va fi organizată o procesiune, urmată de Slujba Vecerniei Mari unită cu Litia și de Prohodul Maicii Domnului. Mâine, în ziua praznicului, Preasfinția sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, va săvârși Sfânta Liturghie Arhierească în biserica parohială din localitatea Cosoba. La acest eveniment important din viața parohiei vor fi prezente și numeroase oficialități locale.

Racla cu moaștele Sfântului Ioan Rusul va rămâne în biserica Parohiei Cosoba până în ziua de 15 august după închinarea ultimului pelerin.

Foto: Arhivă 2012

Comentarii Facebook


Știri recente