Moaștele Sfântului Ierarh Visarion la Mănăstirea Pantocrator din Drăgăneşti Vlaşca

Moaştele Sfântului Ierarh Visarion, Arhiepiscopul Larisei, au fost aduse vineri, 13 mai 2016, la Mănăstirea Pantocrator din Episcopia Alexandriei și Teleormanului. Racla cu sfintele moaște a fost însoțită de o delegație de la Mănăstirea Dusikon, din Grecia. La întâmpinarea lor au fost prezenți Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, împreună cu numeroşi preoţi şi credincioşi, informează TRINITAS TV.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia hramului paraclisului mănăstirii, sărbătorit în Duminica Mironosiţelor. Este pentru prima dată, după 220 de ani, când moaștele Sfântului Ierarh Visarion ajung în România.

Racla cu sfintele moaşte a fost așezată într-un baldachin alături de moaştele Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena și va rămâne la Mănăstirea Pantocrator până luni. Mii de credincioși sunt așteptați zilele acestea să treacă pragul mănăstirii, pentru a-i cinsti pe sfinți.

Paraclisul Mănăstirii Pantocrator este unul dintre cele patru locașuri de cult din țară care își sărbătoresc hramul în Duminica Sfintelor Mironosițe.

Comentarii Facebook


Știri recente