Moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul în pelerinaj în Eparhia Devei şi Hunedoarei

Credincioşii hunedoreni pot aduce cinstire moaştelor Sfântului Grigorie Decapolitul de la Mănăstirea Bistriţa, judeţul Vâlcea. În perioada 10-13 septembrie 2015, racla cu moaștele Sfântului Grigorie este purtată într-un pelerinaj în judeţul Hunedoara, după cum ne informează Biroul mass-media al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Joi, 10 septembrie 2015, sfintele moaşte au ajuns în orașul Petroșani. Delegația condusă de Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a fost întâmpinată de către Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, alături de care s-a aflat un sobor de preoți și diaconi și numeroși credincioși hunedoreni. Racla cu Sfintele Moaște a fost aşezată spre închinare în incinta paraclisului cu hramul Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul. La final a fost oficiată o slujbă de Te Deum.

În cuvântul său, la întâmpinarea delegaţiei vâlcene, Preasfințitul Părinte Gurie a adresat un cuvânt de mulțumire Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, pentru binecuvântarea aducerii Moaștelor Sfântului Grigorie Decapolitul în Episcopia Devei și Hunedoarei. De asemenea, ierarhul hunedorean a mulțumit delegației conduse de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului pentru osteneala depusă în a avea în mijlocul credincioșilor hunedoreni moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul.

Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură în care a prezentat viața Sfântului Grigorie Decapolitul ilustrând modul în care sfântul a primit cununa veșniciei și a cinstirii în rândul aleșilor lui Dumnezeu pentru apărarea dreptei credințe într-o perioadă de mare zbucium sufletesc pentru Biserica dreptmăritoare, el fiind un luptător pentru cinstirea icoanelor în perioada prigoanei iconoclaste.

Sfintele Moaşte au rămas la Petroşani până vineri, 11 septembrie 2015, de aici fiind purtate în procesiune până la biserica Sfânta Treimedin oraşul Huinedoara.

Comentarii Facebook


Știri recente